Viinimatka Wieniin 9.-12.5.2024

1.2.2024

Toukokuussa Lounais-Hämeen Ekonomit lähtevät ensimmäiselle viinimatkalleen! Yhdistyksemme on järjestänyt vuosien saatossa erilaisia viinitasting-tilaisuuksia. Tänä vuonna suuntaamme viinin alkulähteille keväiseen Itävallan Wieniin.

Viinitilavierailuja ja vapaa-aikaa

Viinimatka on Matka-Poikien ryhmämatka, joka edellyttää 15 hengen ryhmää. Avecit ja perhe ovat tervetulleita mukaan! Matkan hintaan sisältyy lennot, lentokenttäkuljetukset Wienissä, hotellimajoitukset ja aamiaiset.

Matkalle lähdemme helatorstaina 9.5. aamulennolla Helsingistä. Wieniin saavumme aamupäivällä ja siirrymme bussikuljetuksella hotellillemme. Torstaina ja lauantaina on vapaa-aikaa tutustua Wienin nähtävyyksiin omaan tahtiin.

Perjantaina yhdistys tarjoaa jäsenilleen retkipäivän, jonka aikana vierailemme kahdella viinitilalla ja kuohuviinien valmistamiseen erikoistuneella tilalla Wienin lähialueilla. Retki sisältää kuljetukset, oppaan, tastingin ja lounaan. Avecit ovat myös tervetulleita mukaan viinitilavierailulle omakustanteisesti.

Sunnuntaina 12.5. aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Wienin lentokenttää ja iltapäivällä saavumme takaisin Helsinkiin.


Aikataulu ja hinnat

  • Matkan ajankohta: 9.-12.5.2024 (to-su)


  • Menolento, Finnair: to 9.5.2024 AY 1471 Helsinki – Wien klo 9.25 -10.50


  • Paluulento, Finnair: su 12.5.2024 AY 1472 Wien – Helsinki klo 11.35-15.00


  • Majoittuminen: Hotelli Mercure Wien Westbahnhof ****


  • Matkan hinta: 1020 eur/hlö kahden hengen huoneessa, 1325 eur/hlö /yhden hengen huoneessa

Matkan hintaan sisältyy

  • Finnairin reittilennot yllä mainituilla lennoilla turistiluokassa


  • Tällä hetkellä tiedossa olevat lentolippuun kuuluvat veron ja viranomaismaksut


  • 1 kpl ruumaan laitettavaa matkalaukkua (max 23 kg/laukku) ja 1 kpl käsimatkatavaraa (max 8 kg)


  • Majoitus hotelli Mercure Wienissä 3 yötä


  • Buffetaamiainen hotellissa


  • Wienissä lentokenttäkuljetukset hotellille, meno-paluu omalla linja-autolla

Hotelli Mercure Wien Westbahnhof ****

Felberstrasse 4, A-1150 Wien

Hotelli sijaitsee Westbahnhof rautatieaseman lähellä, lähin metroasema U3 Westbahnhof 100m matkan päässä. Metrolla U3 pääsee kätevästi vanhaan kaupunkiin 10 minuutissa. Ring kehäkadulle kävellen on noin 1,7 km matkaa. Hotellin lähellä on myös kaupungin suurin ostoskatu Mariahilferstrasse, joka alkaa Westbahnhofilta ja päättyy lähelle kehäkatua ja Taidehistoriallista museota.
Tutustu hotelliin >


Viinitilaretki pe 10.5. klo 9-17

Retki alkaa bussimatkalla Dürnsteinin kylään, joka sijaitsee Wachaun-jokilaakson alueella, Tonavan rannalla n. 1h ajomatkan päässä Wienistä. Vierailu Domäne Wachau osuuskuntaviinitilalla, viinikellarikierros ja viininmaistajaiset.

Täältä siirrytään läheisen Kamptal-jokilaakson alueelle ja Langenloisin-viinikylään, jossa voi kohdata silmänkantamattomiin viiniviljelyksiä ja lukuisi viinitiloja. Nautimme lounaan viinitilalla, tarjolla leikkeleitä, juustoja, levitteitä, perinteinen itävaltalainen Brettljause- ja viinimaistajaiset.

Lopuksi vielä vierailu kuohuviinien valmistamiseen erikoistuneella Steiningerin-tilalla, kellarikierros ja maistajaiset. Paluu Wieniin.

Yhdistys tarjoaa perjantain retken jäsenilleen. Aveceille retken hinta 160 eur/hlö sis. kuljetukset, oppaan, maistajaiset ja lounaan.


Ilmoittautumiset

Lento- ja hotellivarausten vuoksi pyydämme ilmoittautumisia matkalle viimeistään sunnuntaina 11.2.2024. Ilmoittautumiset ja lisätietoja matkasta Marialta: maria.j.hyvonen@gmail.com

Viinimatka on Matka-Poikien ryhmämatka, jonka toteutuminen edellyttää 15 hengen ryhmää. Avecit ja perhe ovat tervetulleita mukaan!

Kerrothan ilmottautuessasi majoitutko yhden vai kahden hengen huoneessa, kahden hengen huoneen osalta huonekaverisi.


Lämpimästi tervetuloa mukaan!